Är det nån som bryr sig?

imageHar snart delat ut 2000 foldrar, bla i brevlådor.

När jag häromkvällen, i sena natten och helljusets sken, “lappade lådor” på landsbygden hemmavid, kände jag mig rätt ensam i natten och undrade – Är det nån som bryr sig? Som ser mina små presentationer över vad jag står för? Bet ihop och lappade vidare.

Dagen efter får jag ett meddelande: “Hej! Jag fick din lapp i min brevlåda i går kväll” och så kommer en specifik fråga.

Att få en sån respons på “lappandet” kändes så bra! Att personen ifråga sen tog sig tid att ringa upp och prata om det som berörde och som också är en av mina hjärtefrågor, nämligen barn- och ungdomspsykiatrin, det gav energi att fortsätta lappa, fortsätta prata, fortsätta jobba för en bättre barn- och ungdomspsykiatri i Västragötaland!

För det är på riktigt. Riktiga barn. Riktiga föräldrar. I riktigt behov av utredning, behandling, vård, stöttning. Och det kommer inte av sig självt. Det krävs att psykiatrin prioriteras. Inte allt till alla. Utan det som behövs till dem som behöver.