“Röra om i grytan”…..

Hej igen! Jag är fortfarande sur…

För nyss träffade jag honom igen. Väljaren. Som med ett självbelåtet leende på läpparna säger : “Jag röstade på SD. Du vet, man vill ju röra om lite grann i grytan. He he.”

Ok… Då säger vi så här: Du håller på att måla om ditt fina trähus. Då häller jag lite spännande pigment i din färgburkar och “rör om i grytan. He he”. För alla etablerade husfärger är ju likadana och vi behöver lite i  action husmålarbranschen, eller hur?

Du och dina grannar har noggrannt skött om er gemensamma väg. Betalat in vägavgift. Tagit era grusningsturer. Avtalat med grannen med traktor om plogning på vintern. Hållit stämma och beslutat om åtgärder och finansiering. Då tar jag och “rör om lite i grytan. He he” med hjälp av min fina cross-cykel och kompisens häst. Kanske kan jag låna en grävskopa nånstans. Köra grävskopa är kul. Jättekul! Gräva djupa diken är fantastiskt underhållande.

Och varför skulle JAG ta nåt ansvar? Det är ju NI som tar hand om vägen, eller hur? Jag, jag vill ju bara röra om lite i grytan. He he. Så ni inte sitter och slöar till.

Sveriges välstånd och ekonomi är lite viktigare än fasadfärgsbyte och grusvägar. Ändå, ändå tycker 13% att det är bra att “röra om lite i grytan”. Avhända sig ansvar. Ge 17 i omvärlden. Inte fundera så mycket på hur vi ska finansiera välfärden. Hur vi ska lösa det faktum att fler lämnar arbetsmarknaden än kommer in på densamma.

Berätta hellre för mig att du faktiskt TYCKER att det är skillnad på människor beroende på var vi råkar vara födda. Eller vilken genuppsättning vi besitter. Att du tycker att murar är schysstare än samarbete över gränser. Gör det. Så fattar jag varför du röstade SD. Men “röra om i grytan”…..

Och sedan spela sårad oskuld – ” Jag är inte alls rasist, det är bara elakt förtal och missförstånd!” Ja, just det…du ville ju bara “röra om i grytan”. Grattis. Du har lyckats. För en rejäl röra är vad Sverige har att hantera just nu.