Om mig

Annika på YouTube : Här kan du lyssna på min vision om sjukvården i Västra Götaland

Jag finns också på Twitter: AnnikaiStaby

Om mig:

Född och uppvuxen i Värmland, närmare bestämt Karlstad och Skåre. Bor numera på landet utanför Kungälv  tillsammans med man och barn.

Jag har nog alltid varit politiskt intresserad, men upptäckte inte förrän i slutet av 80-talet att man faktiskt kunde engagera sig, påverka och göra skillnad. Så då gick jag med i Moderata Ungdomsförbundet – och på den vägen är det, skulle man kort kunna säga.

Sedan 90-talet har jag framför allt engagerat mig i hälso- och sjukvårdsfrågor. Efter valet 2006 har jag haft förmånen att få arbeta med sjukvårdsfrågor på heltid, i egenskap av oppositionsråd i Västra Götaland. Utan tvekan det mest intressanta och givande uppdrag/arbete jag någonsin haft!

Och ännu roligare blir det när man får kontakt med andra engagerade människor, tex via en blogg – där du direkt kan berätta vad du tycker! Vill du få kontakt utan att delge resten av bloggosfären dina synpunkter – maila mig på annika.tannstrom@moderat.se

Och, jo – jag har ett liv utanför politiken också! Mest kretsar det kring min lilla familj, man och dotter.

Men också kring båtar. Är kroniskt drabbad av träbåtsbacillen… Renoverar just nu en lotsbåt som legat på havets botten. Vilket år som helst kommer den att bli helt fantastisk!….

Har ridit sedan jag var ungefär 7 år gammal och rider nu mestadels dressyr och lite working equitation på underbara lusitanos och PRE:er på ett stall i närheten. Läser ofta, och gärna – romaner, deckare, biografier, faktaböcker, tja det mesta… Försöker tappert hitta tid att träna (och undvika alla ursäkter för att inte göra det…), oftast på Friskis&Svettis’ gym eller helt enkelt genom snabba promenader hemmavid.

Simmar på sommaren och åker skidor på vintern. Älskar djur (dvs om de har 0 – 4 ben – allt med fler än fyra ben betraktar jag med en blandning av misstro och skräck).

Gillar språk, är en av de sista helklassicisterna och har följaktligen en god ursäkt för att fördjupa mig i konversationer på temat “konjuktivets betydelse för det medeltida latinet”…

Blir galen av: Orättvisor, falskhet och elakhet

Blir glad av: Sol och positiva människor

Äter: Allt som inte rör sig fort nog för att komma undan

Dricker: Se ovan. Dock viss förkärlek för vårt eget iskalla brunssvatten samt för skotsk maltwhiskey av den rökigare sorten.

Tror på: Människan. På att vara ärlig och uppriktigt, även om det svider ibland. På att jobba hårt för att uppnå något gott.

Betyder mest för mig: Min familj

Politiska uppdrag i dag:

Regionfullmäktige i Västragötaland, ledamot

Regionstyrelsen, ledamot

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, ledamot

SKL´s Beredning för E-samhället, ledamot

Samverkansnämnden VGR-Halland, ersättare

Karsuddens Sjukhus Samarbetsnämnd, ersättare

Vice gruppledare Moderaterna VGR

MVG-Styrelsen, ledamot

Förbundsstyrelsen Moderaterna i Bohuslän, adjungerad

Föreningsstyrelsen Moderaterna i Kungälv, adjungerad